پرسشهای متداول
تعداد بازدید:۴۶۶۹آخرین ویرایش: ۰۲ خرداد ۱۴۰۲
شیرخشک های رژیمی و غذاهای ویژه را از کدام داروخانه باید تهیه کنم؟
لیست داروخانه های توزیع کننده شیرخشک های رژیمی و غذاهای ویژه در تارنمای معاونت غذا و دارو arakmu.ac.ir به صورت هفتگی قرارداده می شود .
پس از ثبت نام بیمار اقدام بعدی چیست؟
با در دست داشتن شماره پرونده الکترونیک (کد 10 رقمی) برای ایجاد نسخه الکترونیک به پزشک/ واحد های تغذیه بیمارستان های کودکان/ معاونت غذا و دارو مراجعه نمایید.
در صورت نیاز به جستجوی اطلاعات پزشک و کارشناس تغذیه ثبت نام شده در سامانه چه باید کرد؟
: به سامانه حامی به آدرس اینترنتی https://metabolic.ttac.ir مراجعه نمایید و از قسمت "جستجوی پزشکان" و " جستجوی کارشناسان تغذیه" اطلاعات مورد نیاز ( اعم از آدرس محل طبابت، تخصص و ...) را بدست آورید.
پس از ایجاد نسخه الکترونیک توسط پزشک / کارشناسان تغذیه اقدام بعدی چیست؟
پس از ایجاد نسخه الکترونیک توسط پزشک / کارشناس تغذیه، شماره نسخه به شماره همراه سرپرست پیامک می شود. در صورتی که فرآورده تجویزی مربوط به بیماری آلرژی باشد (NEOCATE, ELECARE, PRECOMIDA)، فرآورده در داروخانه های منتخب قابل دریافت خواهد بود. سایر فرآورده های مرتبط با بیماری های دیگر بصورت پستی به درب منزل بیمار ارسال خواهد شد.
فهرست داروخانه های منتخب عرضه کننده شیرخشک های رژیمی فوق در تارنمای رسمی سازمان بخش اداره شیرخشک های رژیمی و غذا های ویژه موجود می باشد.
نسخی که بصورت پستی ارسال می شوند، چگونه قابل پیگیری می باشند؟
پس از بسته بندی فرآورده توسط شرکت توزیع کننده و ثبت بارکد فرآورده های تجویزی، کد رهگیری مرسوله پستی (20 رقمی) به شماره همراه سرپرست ارسال خواهد شد. زمان تحویل مرسوله های پستی در تهران 12 ساعت، در مراکز استان ها 24 ساعت و در شهرستان ها 72 ساعت خواهد بود. (زمان های اعلام شده از زمان اتمام بسته بندی و دریافت کد رهگیری پستی خواهد بود)
در صورت تاخیر در دریافت مرسوله پستی چه باید کرد؟
: ابتدا از اعتبار نسخه الکترونیک خود اطمینان حاصل نمایید، در صورت اتمام اعتبار نسخه امکان ارسال وجود نخواهد داشت و برای تمدید اعتبار نسخه الکترونیک باید به پزشک معالج مراجعه نمود.
در صورت وجود اعتبار و تاخیر در دریافت، با کد رهگیری 20 رقمی مرسوله که به سرپرست بیمار پیامک شده است آخرین وضعیت را در سامانه شرکت پست به آدرس https://newtracking.post.ir مشاهده نمایید.
در صورت ارسال، با شرکت پست منطقه خود تماس بگیرید و با ارائه کد رهگیری 20 رقمی به مامور شرکت پست، از وضعیت مرسوله خود مطلع شوید.
برای تغییر آدرس محل سکونت / پزشک چه باید کرد؟
به سامانه حامی به آدرس اینترنتی https://metabolic.ttac.ir مراجعه نمایید و از قسمت" پرونده الکترونیک بیمارمتابولیک و رژیمی" به پرونده الکترونیک خود مراجعه نمایید و ویرایش مورد نظر را انجام دهید (مراحل بصورت تصویری در راهنمای ثبت نام – قسمت آموزش سایت توضیح داده شده است).
در صورتی که نیاز به افزایش سهمیه داشته باشیم چه باید کرد؟
به واحد های تغذیه/ پزشک مراجعه نمایید و پس از دریافت فرم افزایش سهمیه و تکمیل آن، فرم را با مهر پزشک و مستندات لازم(نسخه ، ازمایش ها و ...) به کارشناس معاونت تحویل نمایید. نتیجه پس از کمیته پزشکان(حداکثر 2 روز) اعلام و در سامانه اعمال خواهد شد.( فرم افزایش سهمیه در سایت سازمان قسمت اداره شیرخشک های رژیمی و غذاهای ویژه موجود می باشد)
در صورت نیاز مبرم به شیرخشک رژیمی تا تعیین تکلیف کمیته پزشکان چه باید کرد؟
به کارشناس معاونت غذا و داروی خود مراجعه نمایید و با هماهنگی ایشان برای دریافت امانی شیرخشک رژیمی به داروخانه منتخب شهر مراجعه نمایید. لازم بذکر است تحویل امانی حداکثر 2 قوطی می باشد و در صورت رد درخواست افزایش سهمیه توسط کمیته پزشکان، سهمیه امانی از سهمیه ماه بعد کسر خواهد شد.
کدام گروه از پزشکان متخصص می توانند شیر خشک های رژیمی و غذاهای ویژه را برای بیماران تجویز کنند؟
متخصصان اطفال،تغذیه،گوارش،داخلی
چگونه بیماران متابولیک و رژیمی می توانند در سامانه حامی ثبت نام نمایند؟
با مراجعه به راهنمای ثبت نام بیماران متابولیک و رژیمی در قسمت آموزش تارنمای سازمان
بازرسی از مراکز تولیدی و توزیعی فراورده های طبیعی،سنتی و مکمل در سال چند بار انجام می شود؟
بازدید از مراکز تولیدی حداقل سالی دو بار و بازدید از مراکز توزیعی حداقل سالی دوازده بار می باشد
آیا تولید داروهای سنتی و مکمل در کارگاه مورد قبول می باشد؟
خیر. مطابق با ضوابط تولید داروی سنتی تنها در کارخانه داروسازی دارای پروانه تاسیس واجد خط تولید مرتبط با شکل دارویی فرآورده صادره از سازمان غذا و دارو مجاز است.
آیا مسئول فنی شرکت برای تولید دارو های سنتی و مکل صرفاً باید دارای مدرک دکترای داروسازی باشد؟
بله. مطابق ضوابط مسئول فنی مندرج در تارنمای سازمان صرفا دکتر داروساز باشد.
برای انجام آزمون های مربوط به فرآورده نهایی طب سنتی و مکمل به کدامیک از آزمایشگاه ها می توان مراجعه نمود؟
آزمایشگاه¬های مندرج در تارنمای سازمان غذا و دارو با حیطه فعالیت مرتبط (فرآورده سنتی و مکمل)
بررسی اولیه پرونده تولید فرآورده سنتی و مکمل به کدامیک از معاونتهای غذا و دارو واگذار شده؟
در حال حاضر بررسی اولیه پرونده های مربوط به تولید فرآورده سنتی و مکمل، به قطب های/معاونتهای مرتبط شامل مازندران، تبریز، کرمانشاه، جندی شاپور (اهواز)، فارس، اصفهان، مشهد، تهران، شهید بهشتی، ایران، البرز، یزد، اراک، همدان، کاشان، کرمان، قزوین و گلستان تفویض شده است.
ثبت اولیه پرونده در معاونتها، بر چه اساسی صورت می گیرد؟
در مورد شرکتهای واجد کارخانه، معاونت/ قطبی که محل کارخانه تحت پوشش آن قرار دارد، و در مورد شرکتهای فاقد کارخانه (تولید قراردادی)، محل شرکت براساس اساسنامه ملاک ثبت پرونده است.
تعداد و نام آزمایشگاههای همکار در استان مرکزی چیست؟
آزمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی- آزمایشگاه جهاد دانشگاهی
تعداد و نام آزمایشگاههای مجاز در استان مرکزی چیست؟
آزمایشگاه قطب آزمای جهان- آزمایشگاه آذین مهر آزما- آزمایشگاه دریتیم جنوب
فرد روستایی ؟
فرد روستایی فردی است که سکونت وی در روستا مورد تایید خانه بهداشت یا شورای اسلامی روستا بوده و دارای پرونده خانوار فعال باشد.
خدمات سلامت؟
مجموعه فعالیتها و فرآیندهایی است که بستر لازم برای حصول سلامت همه جانبه را برای فرد و اجتماع فراهم میکند و در برگیرنده امور مربوط به بهداشت، پیشگیری، تشخیص، درمان و بازتوانی و پیگیری میباشد.
خدمات سطح یک ؟
شامل خدمات /مراقبتهای اولی ه سلامت فرد و جامعه است .خدمات سطح یک در نقطه آغازین، توسط واحدی در نظام سلامت ( مراکز خدمات جامع سلامت، خانه های بهداشت و پایگاه های سلامت طب ق طرح گستر ش شبک ه شهرستان ) ارائه می گردد .این واحد به طور معمول در جایی نزدیک به محل زندگی مردم قرار دارد و در آن، نخستین تماس فرد با نظام سلامت از طریق پزشک خانواده یا تیم سلامت اتفا ق می افتد.
مرکز خدمات جامع سلامت فعال؟
مرکزی که در آن حداقل، خدمات پزشک و دارو در داروخانه فعال ارائه شود .
جمعیت؟
شامل کلیه جمعیت ساکن فعال ( اعم از تحت پوشش صندوق بیمه روستایی و سایر صندوقهای بیمه ای سازمان بیمه سلامت، سایرسازمانهای بیمه پایه، فاقد پوشش بیمه و افراد غیر ایرانی ) در مناطق روستایی، شهرهای زیر بیست هزار نفر و عشایری که در طی سال گذشته توسط هر یک از اعضای تیم سلامت خدمات مورد نظر را دریافت کرده و این خدمات در سامانه سطح یک ثبت و در پایان سال اعلام شده است.
پرونده سلامت؟
اولین اقدام پزشک خانواده پس از شناخت جمعیت تحت پوشش خود، انجام یک بارویزیت افراد است که بطور رایگان برای تمامی جمعیت ساکن فعال از طریق سامانه سطح یک انجام می گردد. ثبت اطلاعات بر اساس پروتکل های ابلاغی و بسته خدمتی ابلاغی وزارت بهداشت صورت می پذیرد .هر زمان که خانواری به منطقه تحت پوش ش دیگری نقل مکان کرد، اطلاعات پرونده خانوار برای پزشک جدید منتقل می گردد.
پزشک خانواده ؟
پزشک خانواده فردی است که دارای حداقل مدرک دکترای حرفه ای پزشکی ومجوز معتبرکار پزشکی است و عهده دار خدمات پزشکی سطح اول در مناطق روستایی و شهرهای زیر بیست هزار نفر می باشد و از طریق عقد قرارداد /ابلاغیه، در مراکز خدمات جامع سلامت مجری برنامه، بصورت تمام وقت و با شرح وظایف مشخص و بر اساس بسته خدمات سلامت، ارائه خدمت مینماید.
مسئول صدور جوا ز دفن کیست؟
جواز دفن فقط توسط پزشکان:
-دارای مهر نظام پزشکی معتبر
-در مراکز درمانی خصوصی ،دولتی و یا مراکز پزشکی قانونی، صادر میشود.
گواهی فوت چیست؟
گواهی فوت مدرکی است که بعد از مرگ افراد صادر میشود و موید قطعی بودن فوت فرد میباشد و با صدورگواهی فوت مهر تاییدی بر عدم لزوم اقدامات امداد رسانی پزشکی و احیاء زده میشود.
چه افرادی مجاز برای صدور گواهی فوت است؟
هر پزشکی مجاز است برای هر فرد فوت شده ای در هر شرایطی گواهی فوت صادر نماید ولی باید توجه داشت که صدو ر گواهی فوت، به منزله پذیرش تمام مسئولیتها و عواقب احتمالی آن است.
جواز دفن چیست ؟
مدرکی است که فقط توسط پزشک صادر میشود و مجوزی برای دفن جسد می باشد.
آیا دندانپزشکان و داروسازان مجاز به صدور گواهی فوت هستند؟
خیر
منظور از واژه تشخیصی در گواهی فوت چیست ؟
بیماری، آسیب یا عوارضی است که موجب مرگ شده است.
فرم های گواهی فوت چند برگی هستند و درچه صورت فاقد اعتبارند؟
در چهار برگ و نسخه کپی شده یا ساختگی بدون شماره سریال مورد قبول نیست.
مرگ طبیعی چیست ؟
مرگی است که به دنبال اختلال عملکرد ارگانهای بدن ناشی از پیری و یا بیماری رخ داده و عوامل خارجی در آن دخالت نداشته باشند..
پیگیری موارد فوتی و دریافت اطلاعات متوفی در روستا توسط چه کسی صورت میگیرد؟
بهورز
اطلاعات داده های خام مرگ از کدام مراکز جمع آوری می شود؟
از مراکز خدمات جامع سلامت روستایی ، بیمارستانها، مطب ها و سازمان پزشکی قانونی شهرستان جمع آوری میشوند.
هدف از جمع آوری داده های مرگ چه می باشد؟
جهت برنامه ریزی در حوزه سلامت (بیشترین علل مرگ ، جنس و سن افراد فوت شده در انواع علل بیماری....)
در شهرستانها به غیر از اراک چه مدارکی جهت اعلام ولادت به ثبت احوال کشور لازم است ؟
اصل گواهی ولادت و شناسنامه های والدین جهت ارائه حضوری به ثبت احوال محل سکونت.